Nyheter
Mångfaldsakademien

Nyheter

2019-03-08

Sveriges mäktigaste kvinna 2019

Åsa Bergman sa många bra och kloka saker i sitt tacktal.

"Sweco är visserligen ett av de mer jämställda bolagen, men vi behöver fler kvinnor för att kunna möta framtidens efterfrågan och behov på våra tjänster. Och jag är övertygad om allt fler kvinnor kommer att söka sig till oss och vår bransch om de inser vilken möjlighet som finns att vara med och förändra världen i en positiv riktning!"

"Jag har och har alltid haft en stark tro på att det är när människor med olika bakgrund och erfarenhet möts som vi blir kreativa och hittar de mest innovativa lösningarna. Det är helt enkelt för viktiga frågor som vi behöver lösa framöver. Och för det behöver vi de mest talangfulla människorna som går att hitta – oavsett vilken bakgrund eller kön de har."

2018-11-28

Frukostseminarium hos Stolt kommunikatio

Föreläsning (2018-11-28) Mångfald är lönsamt. På alla sätt. Det bevisade Sara Skullered från Mångfaldsakademien på frukostseminarium ”Varumärket & Den Lönsamma Mångfalden” hos Stolt Kommunikation.

Ämnet är lika aktuellt för ett enmansföretag som för ett företag med flera anställda. Hur kan det vara möjligt? Jo, för att mångfald och inkludering är något som kan användas aktivt i såväl produktutveckling som i själva affären. Med mångfald så menar vi ”olika” och ”annorlunda”, snarare än att begränsa eller fokusera på en specifik diskrimineringsgrund. Du vet väl att ett företag med mångfald gör 30% bättre ifrån sig än andra företag?

Ulf Bergman från Stolt Kommunikation visade att inget varumärke i längden kan växa sig starkt utan en positiv människosyn. Det märks om en organisation är cynisk och brister i mänsklighet. Med empati, hjärta, struktur och uthållighet skapas lönsamma företag som bygger starka relationer.

2018-03-21

NYHET (2018-03-21) Den 21 mars är det dags att ha på sig två olika slgas strumpor. Det är den internationella Downs syndrom-dagen, som firas för att uppmärksamma alla med Downs syndrom. Man hyllar olikheter och slår samtidigt ett slag för alla människors lika värde och rättigheter.

Men hur olika är en person med Downs syndrom, jämfört mot en person utan Downs syndrom? Läs gärna vår artikel som slår hål på sju (7) mytor om personer med Downs Syndrom.

Vill du veta mer!?

Följ oss på Sociala medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
Google-Plus
MiAkademien
Telefonnummer

+46 735 002235

Email

info[at]miakademien.se